Puhetta ilmastoteoista

Purjeveneitä merellä

Tervetuloa! Olen Joonas Nuutinen: isä, aviomies, ohjelmistokehittäjä, tietotekniikan opiskelija ja nyt näköjään myös ilmastobloggaaja. Aion kirjata Ilmastolokiin ajatuksiani ja kokemuksiani teoista, joita pieni ihminen voi toteuttaa ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi.

Idea blogista syntyi, kun kuuntelin Rinna Saramäen kirjan 250 ilmastotekoa, joilla pelastat maailman. Olin niin vaikuttunut, että lainasin heti paperiversion kirjastosta ja luin uudelleen. Kokosin samalla melkoisen kattavat muistiinpanot kirjan jokaisesta ilmastoteosta uhoten, että nämähän pitää nyt sitten tehdäkin.

Puhu omista ilmastoteoistasi on yksi kirjan teoista. Siispä nyt puhun, tämän blogin kautta, jos joku vaikka kuulisi.

Moni muukin Ilmastolokissa mainittava teko tulee olemaan 250 ilmastotekoa -kirjasta, ja olen saanut tähän ystävällisen luvan kirjailijalta ja kustantajalta. Iso kiitos Rinna Saramäelle ja Otavalle tästä! Suosittelen kirjaa erittäin lämpimästi ihan jokaiselle.

Kirjan tekojen lisäksi otan vapauden kirjoittaa omista ajatuksistani, kokemuksistani, uutisista, kirjoista ja mitä nyt sattuu mieleen juolahtamaan. Ilmastonmuutos on iso aihe, mutta yritän pitää blogin ytimessä konkreettiset teot. Kannustankin lukijoitani toimintaan. Kokeile itsekin kirjan ilmastotekoja, keksi omia, kerro niistä muille, kommentoi kirjoituksiani, osallistu yhteiskunnalliseen keskusteluun, äänestä vaaleissa ilmaston puolesta ja niin edelleen.

Yksin olemme kovin pieniä, mutta yhdessä olemme kaikki. Siispä pelastetaan maailma yhdessä, yksi teko kerrallaan.


P.S. Ilmastoloki toimii suomalaisella tuulivoimalla. Olen myös pyrkinyt minimoimaan blogista aiheutuvan energiankulutuksen tekemällä sivuista mahdollisimman kevyitä. Pisteenä i:n päällä on tumma tausta, joka voi pienentää selailun aikaista päätelaitteesi energiankulutusta jopa yli 40 %! Päätelaitteiden energiankulutus on pisara valtameressä, mutta pisaroistahan se valtameri koostuu.


Jos haluat tiedon uusista julkaisuista, voit seurata Ilmastolokia Instagramissa.

Kirjoita kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *